FÒRUM
stap

Fòrum del poble de Sant Andreu de Palomar

   !!--


Tornar al fòrum Respondre !!--CAMPO:subject--!  
Mensaje
Un altre ferit en la manifestació de dijous a Barcelona està en risc de perdre la visió

M. CATANZARO / B. CAZORLA

Un ciutadà italià de 26 anys ha perdut la visió d'un ull a conseqüència de l'impacte d'una pilota de goma disparada pels Mossos d'Esquadra en la manifestació del 29-M. Una altra persona, un home de 36 anys, també italià, està en risc de perdre-la.

Angelo Cilia, que viu a Barcelona des de fa 3 anys, era després de les sis de la tarda a la cantonada entre passeig de Gràcia i la ronda de Sant Pere, on havia anit amb la seva nòvia i un amic per participar en la manifestació, quan una pilota disparada des d'un grup de mossos apostat en les proximitats d'El Corte Inglés li va picar l'ull dret, després de rebotar a terra, segons han relatat a EL PERIÓDICO Cilia i la seva nòvia.

"Em vaig agenollar i em vaig posar una mà a l'ull, i la vaig veure tacada de sang", explica Cilia, que va ser recollit per una ambulància i traslladat a l'Hospital de Sant Pau, on se li va practicar una intervenció oftalmològica de quatre hores, fins a la una del matí de divendres, segons explica. No obstant, el jove no recuperarà la visió, a l'haver perdut la còrnia, el cristal·lí i la retina. Ara Cilia tem que no podrà recuperar la seva feina de fabricació de pròtesis dentals.

"No estava participant en els enfrontaments, no estic d'acord amb les manifestacions violentes: ens vam acostar a la plaça de Catalunya perquè pensàvem que hi hauria discursos", explica Cilia. El jove ha anunciat que demandarà els Mossos.

El Parlament rebutja una comissió d'estudi

L'altra víctima dels projectils va patir un impacte a l'ull dret i està ingressat a la unitat d'oftalmologia de l'Hospital Clínic, a l'edifici de la Maternitat, després d'una intervenció de quatre hores. Aquesta persona podria ser la mateixa que va ser fotografiada al rebre un impacte a la plaça d'Urquinaona, a prop del carrer de Pau Claris (identificada erròniament amb Cilia en informacions anteriors). Un testimoni presencial va dir a EL PERIÓDICO que la causa va ser una pilota de goma disparada pels Mossos des del carrer de {Fontanelles}. El ferit va ser assistit pels bombers i traslladat per una ambulància.

L'home ingressat al Clínic, que aquest dilluns al matí mantenia encara esperances de recuperar la visió, viu a Barcelona des de fa dos anys i explica que és activista "en els moviments autònoms". Si també perdés la visió, pujaria a set el nombre de persones que l'han perdut en els últims 4 anys a causa de les pilotes de goma utilitzades per la policia a Barcelona. El protocol de la policia catalana preveu que aquests projectils, de cautxú massís de 5,4 cm de diàmetre, 85 grams de pes, i que poden superar els 700 km/h, es disparin a terra i piquin de rebot.

No obstant, un vídeo difós per Sant Andreu Televisió mostra tres mossos que semblen disparar a l'altura del cap (1.33) durant els disturbis de dijous. Els antiavalots “disparaven a tothom sense distinció: nosaltres no teníem la culpa de res” , explica la nòvia de Cilia.

Divendres, l'associació Stop Boles de Goma, que agrupa les víctimes d'aquests projectils, va denunciar en una nota de premsa que hi ha "caçadors d'ulls" entre els antiavalots, que són reincidents en l'abús dels projectils. Al novembre, el Parlament va rebutjar crear una comissió d'estudi sobre l'assumpte, una proposta de l'associació.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
 
Respostes (0)

Respondre
Títol
Nom
e-mail

Missatge


    

Veure el meu missatge després d'insertar-lo.

Anar a FÒRUMS DE SANT ANDREU DE PALOMAR
Tornar