FÒRUM
stap

Fòrum del poble de Sant Andreu de Palomar

   !!--


Tornar al fòrum Respondre !!--CAMPO:subject--!  
Mensaje
Desenes de persones es van manifestar a la plaça d'Orfila, on van recollir 500 firmes

Demanen que es retiri el pla que pretén crear dos eixos cívics expulsant veïns

HELENA LÓPEZ

Lluny de resignar-se a claudicar davant dels, als seus ulls, canvis clarament insuficients en la modificació del PGM per protegir el casc antic de Sant Andreu, els veïns del "barri", en un altre temps petit poble de cases baixes i carrers estrets, van tornar a sortir ahir al carrer per reivindicar el que consideren just: la protecció «total» del nucli històric. A més de manifestar el seu malestar pel pla, la concentració convocada al radiant matí d'ahir -en una mena de remat final de la venjança de Santa Eulàlia- a la plaça d'Orfila, va servir per recollir més de 500 firmes en contra, que presentaran -juntament amb les 1.300 que ja havien aconseguit fins ahir i les que els queden per recollir-, en una altra acció davant del districte prevista per al dia 28.

Entre festius tambors i un productivíssim taller de pancartes -amb el qual pretenen acabar de vestir el barri-, els concentrats comentaven «el disbarat» que pretenen aprovar al familiar lloc. «¿Però quins eixos cívics? Ningú ha demanat eixos cívics. El que volem és que desafectin les nostres cases, poder-les arreglar i viure tranquil·lament al "barri"», apunta l'Enric, afectat d'Agustí i Milà i un dels impulsors de Salvem el Casc Antic.

Els dos eixos cívics de què parla el veí Enric -que l'ajuntament pretén obrir «per garantir la possibilitat de travessar el nucli en sentit sud-nord, des del parc de la Pegaso fins a les antigues casernes, per un eix intern», segons argumenta el regidor del districte Raimon Blasi- són els que han obert de la caixa dels trons. ¿El motiu? Per obrir-los s'ha d'expropiar desenes de famílies i enderrocar cases històriques (i bonics patis).

El president de l'associació de veïns de Sant Andreu, Genís Pascual, titlla de barbaritat «fer fora gent de casa seva donant-los expropiacions ridícules -el sòl en qüestió està qualificat com a zona verda- en la situació econòmica en què ens trobem». I és que no hi ha ningú al "barri" que entengui per què l'ajuntament pretén invertir 21 milions d'euros públics en unes expropiacions per obrir unes zones verdes «que ningú ha demanat».

60 PARCEL·LES ENCARA AFECTADES
El president dels veïns subratlla que el desig compartit per tots és que la modificació del PGM per protegir el casc antic s'aprovi, però que sigui «una protecció total». «Confiem que s'acceptin les nostres al·legacions», prossegueix Pascual.

La proposta inicial presentada pel municipi (ara en període d'al·legacions) ja recull la desafectació de 240 de les 300 parcel·les del casc antic, però n'oblida -i condemna a la piqueta- 60 més. El districte assegura, això sí, que «tots els veïns afectats tindran dret a reallotjament al "barri"». Sense més detalls sobre la ubicació exacta.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
 
Respostes (1)

Respondre
Títol
Nom
e-mail

Missatge


    

Veure el meu missatge després d'insertar-lo.

Anar a FÒRUMS DE SANT ANDREU DE PALOMAR
Tornar