FÒRUM
stap

Fòrum del poble de Sant Andreu de Palomar

   !!--


Tornar al fòrum Respondre !!--CAMPO:subject--!  
Mensaje
El districte de Sant Andreu i l'associació d'empreses de la zona impulsen reunions de treball i comissions per mantenir i reforçar un teixit industrial que agrupa més de 300 empreses

LUIS BENAVIDES


Amb l'objectiu de millorar i reactivar el polígon industrial del Bon Pastor, el districte de Sant Andreu i l'associació d'empreses de la zona industrial han organitzat reunions i tres comissions de treball en què també participen l'associació de veïns del barri, representants dels sindicats majoritaris, els diferents grups municipals, Barcelona Activa i la Guàrdia Urbana, entre altres.

En opinió de Raimond Blasi, regidor del districte, «l'horitzó final» després de la constitució de la taula de treball i una primera reunió el 7 de març, és tenir les conclusions a partir de les quals treballar per millorar «la riquesa econòmica i social» del districte. «Fa molt temps que parlem de l'entorn del passatge Torrent de l'Estadella, que és una part del polígon industrial del Bon Pastor que no està estructurada. A més a més estan afectats per diferents planejaments de l'ajuntament amb un punt d'inconcreció general que, sumat a l'actual moment de crisi, els ha pogut perjudicar», afegeix Blasi.

Les comissions de treball aborden tres grans blocs: la mobilitat, l'ocupació i l'urbanisme. A totes tres hi ha present l'Associació d'Empreses del Polígon Industrial del Bon Pastor, fundada el 2000 i presidida actualment per Montse Ferrer, filla d'un dels impulsors, Just Ferrer. «Hi ha una zona com la del Torrent de l'Estadella que hem d'ordenar i planificar. L'arribada de l'AVE representarà una molt bona oportunitat però hem de millorar les nostres infraestructures, la senyalització i l'accés en transport públic», explica Ferrer, que té moltes esperances en el treball en equip. «Si ens reunim tots amb un interès comú, com és ara reactivar aquest polígon, estic convençuda que alguna cosa positiva aconseguirem», afegeix la presidenta dels empresaris.

LLOCS DE TREBALL
El polígon, continua Ferrer, és una important àrea d'activitat industrial que repercuteix directament en el districte. «Les empreses instal·lades aquí generen un gran nombre de llocs de treball, i és lògic pensar que per motius de mobilitat prioritzaran la contractació d'algú que viu a la vora. Nosaltres tenim molta gent de Sant Andreu, també de Santa Coloma de Gramenet, que és aquí al costat», assegura Ferrer, en referència a la seva empresa, Productos Delta, situada al carrer de Caracas. Traslladar les empreses del polígon i enviar-les «fora», afegeix Ferrer, no tindria cap sentit.

Per tot això, el missatge és clar: «Volem que aquest polígon persisteixi i millori», repeteix una vegada i una altra la portaveu de més de 60 associats, entre els quals destaquen empreses potents com per exemple Puig i altres de mitjanes menys conegudes.

El nombre total de firmes al polígon del Bon Pastor supera les 300 segons la mateixa associació. «Quan el 2000 ens vam constituir com a associació d'empreses va ser perquè vam veure necessari comptar amb un interlocutor únic per parlar amb l'Administració i poder defensar millor els nostres interessos en temes com ara els plans d'urbanisme o millores en les infraestructures», recorda Montse Ferrer.

Amb el [email protected] en marxa i la Zona Franca fora de la ciutat, a l'Àrea Metropolitana, el polígon industrial del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu, «és el polígon de Barcelona», segons reconeix el regidor Raimond Blasi.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
 
Respostes (0)
  • » El polígon del Bon Pastor dissenya el seu pla de futur « - d'El Periodico - 4/04/2012 10:52


Respondre
Títol
Nom
e-mail

Missatge


    

Veure el meu missatge després d'insertar-lo.

Anar a FÒRUMS DE SANT ANDREU DE PALOMAR
Tornar